UA-72660551-1
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

     

 

Tapiola Highland

Koneurakointi Sami Jääskeläinen

 

 

 

 Ajankohtaista:

  • Paalausurakointia tarjolla,                             puh. 040 541 3842 Sami
  • Ylämaannaudan lihaa saatavilla viikon 33 lopulla tai 34 alussa

 

Viimeaikaiset päivitykset:

09.08.2017

Lihan suoramyynti

20.07.2017

Pieniä päivityksiä

08.03.2017

Etusivu ja lihan suoramyynti

 

    

 

   

Maatila - tietoa meistä

 

 

Olemme Jaana ja Sami Jääskeläinen Lieksan Viekijärveltä. Luomutilamme sijaitsee Viekin kylällä. Olemme toimineet tilalla vuodesta 2012 lähtien sukupolvenvaihdoksen myötä.  Toimintaamme kuuluvat luomukoti-eläintuotanto ja koneurakointi.

 

Vuonna 2013 muuttivat ensimmäiset ylämaan naudat tilallemme, joita tuli silloin 27 kappaletta. Jo samana vuonna eläinmäärä lisääntyi ja tällä hetkellä eläimiä on hieman yli 50. Karjamäärää on tarkoitus kasvattaa ja tällä hetkellä kaikki syntyvät lehmävasikat kasvatetaan tilalla omiksi emolehmiksi. Sonnivasikat puolestaan kasvatetaan lihaksi, jota myydään tilalta suoraan kuluttajille. Suurin osa viljelyksessämme olevista pelloista on karjan laidunmaata tai niille korjattavaa rehualaa, mutta pienellä osalla pelloista viljellään viljaa, joka kaikki myydään luomusiemenviljaksi siemenpakkaamoon.

 

Kotieläintuotannon lisäksi tilamme harjoittaa koneurakointia. Koneurakoinnin pääasial-lisena toiminta-alueena on oman kylän lisäksi Lieksa, Nurmes ja Valtimo. Koneurakointia harjoitamme tilan kahdella traktorilla sekä niiden erilaisilla työkoneilla. Maanrakennustöitä lisäksi myös kaivin- ja pyöräkoneella. Koneurakoinnin lisäksi myymme ja toimitamme kallio- ja soramursketta.

 

Ylämaankarjan lisäksi meillä on parina kesänä ollut muutama kesälammas maisemanhoidossa. Syksyn tultua lampaat ovat muuttaneet takaisin kotitilalleen. Perheeseemme kuuluu myös viisi labradorinnoutajaa, joiden kanssa harrastamme eri lajeja. Toimimme molemmat aktiivisesti paikallisessa Pielisen Aktiivikoirat ry:ssä ja Sami myös Viekin VPK:ssa.