Tapiola Highland  
Koneurakointi Sami Jääskeläinen

Maatila - tietoa meistä

Olemme Jaana ja Sami Jääskeläinen Lieksan Viekijärveltä. Meillä on kaksi lasta - tyttö ja poika. Luomutilamme sijaitsee Viekin kylällä. Olemme toimineet tilalla vuodesta 2012 lähtien sukupolvenvaihdoksen myötä. Toimintaamme kuuluvat luomukotieläintuotanto ja koneurakointi. 

Vuonna 2013 muuttivat ensimmäiset ylämaannaudat tilallemme, joita tuli silloin 27 kappaletta. Jo samana vuonna eläinmäärä lisääntyi ja tällä hetkellä eläimiä on n. 90 kappaletta. Tuottamamme liha myydään tilalta suoraan kuluttajille. Tuottamaamme lihaa saa myös muutamista ruokakaupoista sekä ravintoloista ruoka-annoksissa. Suurin osa viljelyksessämme olevista pelloista on karjan laidunmaata ja niille korjattavaa rehualaa, mutta pienellä osalla pelloista viljellään viljaa, joka kaikki myydään luomusiemenviljaksi siemenpakkaamoon. 

Kotieläintuotannon lisäksi tilamme harjoittaa koneurakointia. Koneurakoinnin pääasiallisena toiminta-alueena on oman kylän lisäksi Lieksa, Nurmes ja Valtimo. Koneurakointia harjoitamme tilan kolmella traktorilla sekä niiden erilaisilla työkoneilla. Maanrakennustöitä lisäksi myös kaivin- ja pyöräkoneella. Koneurakoinnin lisäksi myymme ja toimitamme kallio- ja soramursketta.

Perheeseemme kuuluu myös neljä labradorinnoutajaa, joiden kanssa harrastamme eri lajeja työn vastapainoksi. Toimimme molemmat aktiivisesti paikallisessa MTK:ssa sekä Pielisen Aktiivikoirat ry:ssä ja Sami myös Viekin VPK:ssa.

(c)2018
Tapiola Highland & Koneurakointi Sami Jääskeläinen
Sami Jääskeläinen
puh. 040 541 3842
Viekijärvi (Lieksa)